Hoppa till innehållet
Evenemang

14 November 2023 - EVENEMANGSSTADEN GÖTEBORG

Springsteen, Håkan, Metallica, Laleh, Foo Fighters, Ed Sheeran, Coldplay och Rammstein. Listan kan göras ännu längre. Alla har de förgyllt många sagolika göteborgskvällar de senaste åren och skapat en vana för oss göteborgare. När jag häromdagen satt och funderade över evenemangen under återstoden av 2023 (t.ex. Handbolls-VM och Junior-VM i Hockey) slog det mig, inte en enda artist är offentliggjord för Ullevi-spelning 2024. Det är ovant. Det har redan spekulerats om allt från U2 till Pink och Harry Styles. Men än så länge tyst. Göteborg som gjort sig känt för att vara en legendarisk evenemangsstad som erbjuder något t.ex. Stockholm inte gör. Ullevi må vara gammal och aningens sliten, men det går inte att jämföra själen som finns i väggarna där mot t.ex. Friends Arena. Dessutom ligger Ullevi på promenadavstånd från det mesta, inklusive Spar Hotel Gårda som är ett utmärkt val om du vill bo på ett centralt hotell nära Ullevi. Det är också på Ullevi som publikrekord efter publikrekord infriats. När det är stora evenemang i Göteborg märks det i staden. Jag tror att det är det som gör att Göteborg är och länge har varit en så populär stad för evenemang av både publik, artister och arrangörer. Bristen till trots, än så länge, på Ullevi-spelningar kommer Göteborg husera mängder av andra evenemang under 2024. Januari startar med en av världens största innebandyturneringar när GOTHIA INNEBANDY CUP går av stapeln 4-7 januari. Den följs av MY DOG, DISNEY ON ICE, GOTHENBURG FILM FESTIVAL, THOMAS STENSTRÖM, BÅTMÄSSAN, MARCUS & MARTINUS, MELODIFESTIVALEN och GOTHENBURG HORSE SHOW för att nämna några - och detta bara i januari och februari. Vi väntar med spänning på vilka andra stora evenemang som kommer till staden under året. Varmt välkomna till evenemangsstaden Göteborg!


Bosse på Spar Hotel
Bosse är välkommen till Spar Hotel!

2 november 2023 - HUNDEN BOSSE

I alla tider har vi på Spar Hotel stoltserat med hundvänliga hotell i Göteborg och välkomnat hundar (och katter). Först och främst för att vi är djurvänner men även för att vi inser att de så klart är en del av familjen och självklart ska följa med på Göteborgs-semestern. Genom åren har många kontorshundar, bland annat Charlie, Cusco, Hugo och Tequila, passerat våra Göteborgshotell. Slipp tjata på hundvakten eller betala dyra pengar till hundpensionatet. På våra mycket prisvärda hotell i Göteborg bor Bosse nästan* gratis. Det kommer han garanterat att uppskatta! Bosse kan åka spårvagn, få ett köttben i Saluhallen, gå på Quiz på Brunchoteket , dricka alkoholfri hund-öl på BrewDog, fika på Brogyllen, gå på hundbio på Bio Capitol (första söndagen i månaden), spela boule på BouleBar eller bara tassa runt i Botantiska Trädgården och se säsongens färger spegla sig i karpfisk-dammen. Allt detta och mycket, mycket mer. För fler tips på vad Bosse kan göra, kolla in denna guide på Instagram: @dogenburg

*Ett litet tillägg på 100 kr/natt tillkommer.

Ta med hela familjen på semester i Göteborg och bo på våra hundvänliga hotell i Göteborg på Spar Hotel Majorna eller Spar Hotel Gårda. Varmt
välkomna!

Bordtennis
Bordtennis på Spar Hotel Gårda

27 Oktober 2023- BORDTENNIS MED KOLLEGORNA

När temperaturen sjunker utomhus efter en ovanligt varm höst i Göteborg stiger samtidigt temperaturen inomhus och vårt omåttligt populära "spel"-rum på Spar Hotel Gårda välkomnar alla våra gäster, tydligen även medarbetarna på Spar Hotel som såg sin chans denna fredag att göra upp i en mycket jämn match i bordtennis. Deltagarna för dagen var representanter från Kundservice och Marknad och vem som egentligen vann verkar höjt i dunkel där resultatet tydligen "kan tolkas på olika sätt". Räkna med en revansch i Shuffleboard på Spar Hotel Majorna inom kort.

Kom och spela du med! Unna dig en Göteborgs-semester med övernattning i Göteborg. På våra mycket prisvärda hotell i Göteborg ingår förutom ovan nämnda bordtennis (Gårda) även biljard (Gårda), Shuffleboard (Majorna), gym, bastu, frukost och parkering i garage*

*Vi erbjuder ca 55 platser per hotell, alla platser är först till kvarn och kan inte reserveras.


Maja Pilsner och Gordon IPA i Spar Bar på Spar Hotel Majorna.
Maja Pilsner och Gordon IPA i Spar Bar på Spar Hotel Majorna.

19 oktober 2023 - Lansering av Spar Hotel-ölen; Majas Pilsner och Gordons IPA

Maja på Spar Hotel Majorna har fått en egen öl. Det har Gordon på Spar Hotel Gårda med. I stolt samarbete med våra grannar i Majorna, Majornas Bryggeri, presenterar vi två nya öl till vårt sortiment: Majas Pilsner och Gordons IPA - lokal hantverksöl när den är som bäst. Majas Pilsner och Gordons IPA serveras exklusivt, som enda hotell i Göteborg, på Spar Hotel Majorna och Spar Hotel Gårda. Varmt välkomna till dina favorithotell i Göteborg - till Spar Bar där vi förutom dessa hantverk även serverar mat och alkoholfri dryck. Välkomna!

Matsal på Spar hotel Gårda, 90-tal
Matsal på Spar hotel Gårda, 90-tal


Frukostmatsalen på Spar hotel Gårda 2023.
Frukostmatsalen på Spar hotel Gårda 2023.

13 oktober 2023 - Frukost på 90-talet vs. frukost nu.

Efter lite höststädning kom vi över denna fantastiska bild, med tydliga Fawlty Towers-vibbar, som visar hur inrednings-preferenserna ändras med tiden. Så här såg frukostmatsalen ut på Spar hotel Gårda för 25-30 år sedan och mycket har hänt sedan dess. Vi har precis renoverat hela matsalen som nu går i behagliga jordiga färger blandat med massvis av grönska och resultatet tycker vi talar för sig själv. Tack Oddbirds för hjälpen. Varje dag serverar vi en fantastisk frukostbuffé med allt från croissanter & granola till bacon & äggröra och med en egen liten avdelning för laktos -och glutenfria produkter. Frukosten ingår självklart alltid när du övernattar hos oss men vill du prova vår buffé även när du inte övernattar är du varmt välkommen för endast 139 kr. Unna dig en god frukost i Göteborg, vi ses på Spar hotel!

Kanelbulle
Kanelbullar i Haga. Photo credits: Thomas Lotter/vastsverige.com

4 oktober 2023 - KANELBULLENS DAG

Utomlands är Sverige känt för många saker, en av dem är vår stora benägenhet att slå oss ned på ett kafé och beställa en kaffe och ett bakverk. Att FIKA - en svensk tradition och samhällsinstitution. Självklart har Sverige en egen dag för ett av våra mest populära bakverk; KANELBULLEN. I Göteborg går det att hitta en uppsjö av fikaställen som serverar kanelbullar året om men den 4:e oktober är naturligtvis, den över 100 år gamla (receptet, förhoppningsvis bakas det nya varje dag), kanelbullen i rampljuset. Börja dagen med en kanelbulle som idag finns på frukostbuffén på både Spar hotel Majorna och Spar hotel Gårda. Vill du ha kanelbulle även till förmidddagsfikan, efter lunchen-fikan, eftermiddags-fikan eller kvälls-fikan har go:teborg listat några favoriter. Välkomna att fira kanelbullens dag i Göteborg - billiga hotellrum hittar du hos oss på Spar hotel!

Bokmässan 2023
Vi förbereder oss inför Bokmässan.

26 september 2023 -BOKMÄSSAN

För 39:e gången är det dags för en av årets höjdpunkter i Göteborg, BOKMÄSSAN I år är temat Staden, Ljud och Judisk kultur och med besökare med allt från H.K.H PRINS CARL PHILIP och ANNIE LÖÖF till deckarförfattarna CAMILLA LÄCKBERG & DAVID LAGERCRANTZ, populära komikern och programledaren DAVID SUNDIN samt omåttligt populära humorgruppen IJUSTWANTTOBECOOL. Ett fullspäckat program med något för alla, väl värt ett besök. Hotellen i Göteborg brukar ha en mycket hög beläggning dessa dagar och så även vi. Vi har dock fortfarande ett fåtal mycket prisvärda rum kvar på både Spar hotel Majorna och Spar hotel Gårda, boka här om du vill bo på bra men billiga hotell i Göteborg.